Εβδομάδα Αγροτικής Εκπαίδευσης

Ενημέρωση: Λόγο των εκλογών, το ΙΓΕ ενημερώνει πως η Εβδομάδα Αγροτικής Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί μετεκλογικά με νέες ημερομηνίες 23 με 26 Σεπτεμβρίου. Το άρθρο ενημερώθηκε με τις νέες ημερομηνίες, και με το λεπτομερές πρόγραμμα των ομιλιών. Πληροφορίες επικοινωνίας με το ΙΓΕ θα βρείτε στο τέλος του άρθρου.

 

Το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) στην Κηφισιά, διοργανώνει από την Τετάρτη 23 έως και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 την Εβδομάδα Αγροτικής Εκπαίδευσης.

Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών - Κτήμα Συγγρού

Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών – Κτήμα Συγγρού

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής αυτής δράσης, θα πραγματοποιηθεί σειρά εκδηλώσεων, ομιλίες, επισκέψεις, και εργαστήρια βιωματικού χαρακτήρα όλα εντός του Κτήματος Συγγρού όπου βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις του ΙΓΕ.

Ή είσοδος θα είναι ελεύθερη και βρίσκω πως η θεματολογία που ήδη έχει ανακοινωθεί παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για νέους όσο και για επαγγελματίες αγρότες και μελισσοκόμους αλλά και για όσους ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής και της αγροτικής οικονομίας.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί το λεπτομερές πρόγραμμα. Δείτε παρακάτω περιληπτικά την θεματολογία της κάθε μέρας στην Εβδομάδα Αγροτικής Εκπαίδευσης του ΙΓΕ όπως έχει αναρτηθεί.

Θεματολογία

Τετάρτη 23/9/2015
«Γύρω από τη γύρη»

Η ημέρα είναι αφιερωμένη στη μελισσοκομία.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφθούν το μελισσοκομείο του ΙΓΕ, το μουσείο Μελισσοκομίας, καθώς και να ενημερωθούν για τις αναλύσεις που γίνονται στο μέλι.

Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες αφιερωμένες στην μελισσοκομία.

Πέμπτη 24/9/2015
«Καλλιεργώντας στην Αττική»

Η ημέρα είναι αφιερωμένη στις καλλιέργειες που υπάρχουν στην Περιφέρεια Αττικής.

Θα υπάρξουν ομιλίες με αντικείμενο τις αναλύσεις εδάφους, την ελαιοκομία, την οινολογία, καθώς και την κηποτεχνία. Θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία οίνων, καθώς και ξενάγηση στον ελαιώνα.

Παρασκευή 25/9/2015
«Η πολυλειτουργικότητα στην αγροτική ύπαιθρο»

Η ημέρα είναι αφιερωμένη σε νέες προοπτικές απασχόλησης στον αγροτικό τομέα.

Θα πραγματοποιηθεί πρακτική εξάσκηση σε κλαδέματα και εμβολιασμούς εντός του Κτήματος Συγγρού. Θα υπάρξουν ομιλίες με αντικείμενο τους ταρατσόκηπους, τη φυτοθεραπεία, καθώς και τα παραδοσιακά τρόφιμα.

Σαββάτο 26/9/2015
«Ο μικρόκοσμος της μέλισσας» και «Από το αμπέλι στο κρασί»

Η ημέρα είναι αφιερωμένη στα μικρά παιδιά.

Θα γίνει εκδήλωση με τίτλο «Ο μικρόκοσμος της μέλισσας» καθώς και ξενάγηση στο Μουσείο Μελισσοκομίας για τους μικρούς επισκέπτες.

Παράλληλα θα γίνει επίσκεψη στον αμπελώνα, καθώς και πάτημα σταφυλιών σε πατητήρι.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα ομιλιών και εκπαιδευτικών εργαστηρίων της Εβδομάδας Αγροτικής Εκπαίδευσης στην παρακάτω εικόνα.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Πληροφορίες:

Εβδομάδα Αγροτικής Εκπαίδευσης - ΙΓΕ

Εβδομάδα Αγροτικής Εκπαίδευσης – ΙΓΕ

Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών
Λεωφ. Κηφισίας 182 , Τ.Κ. 145 62, Κηφισιά
Τηλ: 210 8011146
Fax: 210 8085243
Email: info@ige.gr
Facebook: Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών
Web: Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ερώτηση Ασφαλείας * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.