3ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Μελισσοκομίας

Το σαββατοκύριακο 15 και 16 Νοεμβρίου 2014, διεξάγεται στην Αθήνα και στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο το 3ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Μελισσοκομίας, με τον τίτλο όπως είδα στο πρόγραμμα «Η επιστήμη συναντά την πράξη». Ενημερώθηκα κάπως αργά, αλλά έκρινα σκόπιμο να ενημερώσω, για όποιον βρίσκεται στην Αθήνα και μπορεί να παρακολουθήσει. Η θεματολογία είναι εξαιρετική, και αφορά την επιστημονική αλλά και την επαγγελματική κοινότητα της μελισσοκομίας στην Ελλάδα.

3ο Επιστημονικό Συνέδριο Μελισσοκομίας

3ο Επιστημονικό Συνέδριο Μελισσοκομίας

Στο συνέδριο θα δοθούν αποτελέσματα ερευνών και δοκιμών που ίσως οδηγήσουν τους επαγγελματίες σε καινοτόμες πρακτικές στο επάγγελμα. Όπως σε όλα τα επαγγέλματα, έτσι και σε αυτό του μελισσοκόμου, η έρευνα και η επιστήμη μπορούν να βελτιώσουν ουσιαστικά την όλη παραγωγική διαδικασία. Η συνεργασία επιστημόνων και επαγγελματιών στον πρωτογενή τομέα, και φυσικά στη μελισσοκομία, μπορεί να φέρει κατά την γνώμη μου λύσεις σε προβλήματα αλλά και βελτιώσεις που θα ωφελήσουν, ιδιαίτερα σε μια εποχή όπου η μέλισσα, το κλίμα, η οικονομία, το περιβάλλον και οι παραγωγοί βάλλονται από παντού.

Από την ανακοίνωση του Συνεδρίου:

Στο Συνέδριο οι έλληνες επιστήμονες θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους, και θα δώσουν έμφαση σε αποτελέσματα άμεσα εφαρμόσιμα στη πράξη. Ομιλητές μπορούν να είναι επίσης και μελισσοκόμοι, οι οποίοι θα καταθέσουν τις δικές τους εμπειρίες σε νέες τεχνικές και εφευρέσεις που δοκίμασαν. Το Πανελλήνιο αυτό συνέδριο δίνει μοναδική ευκαιρία στους επιστήμονες και τους μελισσοκόμους να συζητήσουν και να αναζητήσουν λύσεις των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Τόπος Διεξαγωγής: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ημ/νία Διεξαγωγής: 15 και 16 Νοεμβρίου 2014

Πληροφορίες: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνΠρόσκλησηΠρόγραμμα

Είσοδος Ελεύθερη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ερώτηση Ασφαλείας * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.